Nieuw bij ShapeCare: Micro needling


In de wereld van huidverbetering is het inzetten van microneedling een steeds populairdere techniek. De mooie resultaten, korte hersteltijd en minder invasieve behandeling in vergelijking met bijvoorbeeld laser, maakt dat onder andere VOGUE magazine het aanprijst als "the next best thing".
Met deze nieuwste techniek wordt het lichaam aangezet om nieuwe weefsellagen van elastine- en collageenvezels in het behandelde gebied te creëren. Bijkomend voordeel is dat ook de natuurlijke voeding in het behandelde gebied toeneemt.
De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypes en biedt veel waarde bij huidcondities zoals acne, fijne lijntjes en rimpels, verslapping en hyperpigmentatie.

Hoe microneedling werkt?

Met behulp van deze apparatuur worden met een aantal naaldjes pijnloos duizenden microkanalen in een paar seconden gecreëerd.

In de eerste fase wordt het  dermale weefsel met de fijne naaldjes doorboort en  laten plaatjes cytokines en groeifactoren vrij die als signalen voor het immuunsysteem van het lichaam werken. Neutrofielen en macrofaagcellen worden ingezonden om de wonden te desinfecteren, het puin op te ruimen, de bloedtoevoer te vergroten (een proces genaamd angiogenese) en beginnen met het creëren van verse, nieuwe cellulaire en extracellulaire materialen (het granulatieproces).

In de tweede fase van het peelings proces e blijven de fibroblasten (cellen die een groot deel van de dermis vormen en de extracellulaire matrix vormen) keratinocyten en epidermale cellen verdelen om de beschadigde gebieden te bevolken en groeifactoren en extracellulaire matrix, zoals elastine en collageen, af te scheiden.

Vervolgens zijn  uiterst kleine wondjes vervangen door nieuwe dermale weefsels en is het nieuw gevormde vaatstelsel nu gerijpt. Het collageen in het nieuw gevormde weefsel wordt nu vervangen door het sterkere collageen en het weefsel trekt samen om een “krimpfolie” -effect van de huid te veroorzaken.

Huidcondities die baat hebben bij Micro needling zijn:
Acne (niet ontstoken)
Littekens
Fijne lijntjes en rimpels
Verslapping
Hyperpigmentatie
Grove poriën,
Ruwe huidtextuur

Duur behandeling: 60 min. | Prijs:  € 95,-


Afspraak maken voor huidverjonging. Tel.: Bel. 0497 998 771