Vitamine C is een sterke antioxidant die essentieel is in onze voeding. Ook toegepast in huidverzorging is deze vitamine van groot belang!

DERIVATEN VAN VITAMINE C 

Hoewel ascorbinezuur (de pure vorm van vitamine C) zeer effectief is als het op een juiste manier wordt geproduceerd en verpakt, is het zeer bewerkelijk. Bovendien geeft het kans op huidirritatie en verliest het gemakkelijk aan effectiviteit wanneer het in aanraking komt met zuurstof, licht en vocht. Daarom maakt Dermalogica ook gebruik van stabiele derivaten van vitamine C. Deze derivaten worden omgezet in ascorbinezuur zodra ze op de huid worden aangebracht en geven minder kans op irritatie dan de pure vitamine. De bekendste vitamine C derivaten zijn:

  • Magnesium Ascorbyl Phosphate (MAP)
    Een vorm van vitamine C die gestabiliseerd is met magnesiumfosfaat. Dit derivaat zit onder andere verwerkt in MAP-15 regenerator™ en Antioxidant Hydramist.
  • Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP)
    Een vorm van vitamine C die gestabiliseerd is met natriumfosfaat. Dit derivaat zit onder andere verwerkt in Overnight Retinol Repair en Power Rich™.
  • Ascorbyl Glucoside
    Een vorm van vitamine C die gestabiliseerd is met glucose. Dit derivaat zit bijvoorbeeld in Multivitamin Power Serum. Vitamine C is een sterke antioxidant die de huid beschermt tegen UV-stralen.