Love your lips! praat.. zing… lach… zoen… Je lippen laten zien wie je bent en wat je voelt!  Onze lippen zijn een belangrijke tool. We gebruiken ze om te lachen, te praten, te zoenen, te eten etcetera. Door de vele bewegingen die onze lippen maken is het logisch dat huidveroudering rondom de mond relatief snel zichtbaar is. Verzorging van de lippen wordt echter vaak vergeten, wat leidt tot lijntjes en rimpels rondom de mond naamate we ouder worden. Door goede verzorging van de lippen en lipcontouren kunnen (verticale) lijntjes en volumeverlies worden voorkomen en verminderd. Goede verzorging van jouw lippen én die van je klanten wordt gemakkelijk met dit nieuwe product én onze lip-tips!

“Ik ben verslaafd aan lippenbalsem”


De huid van onze lippen is zeer dun. Gemiddeld bestaat de epidermis van het gezicht uit zo’n 15 huidlagen, maar de epidermis van onze lippen heeft er slechts 3-5! Daarnaast hebben onze lippen geen zweet- en talgklieren en kan speeksel de lippen uitdrogen. Droge lippen verliezen hun volume en dat kan lijntjes rondom de mond veroorzaken. Lippenbalsems lijken een goede oplossing, maar kunnen droge lippen juist verergeren! Lippenbalsems bevatten vaak minerale oliën die droogte juist kunnen verergeren doordat ze de huid niet meer laten ademen. Dit zorgt ervoor dat de huideigen barrièrefunctie vermindert. Het resultaat? Een verslaving aan de lippenbalsem – zonder lippenbalsem ontstaan er velletjes, barsten ze snel open en voelen ze zeer kwetsbaar. Vermijd daarom lippenbalsems die minerale oliën of vaseline bevatten en verzorg je (droge) lippen met producten die rijk zijn aan plantaardige oliën zoals Karitéboter, dat de natuurlijke huidbarrière versterkt en hyrateert.

“Ik krijg mijn lippenstift niet netjes aangebracht!” 

De belangrijkste spier van de lippen is cirkelvormig en als deze spier gebruikt wordt dan spant de huid rondom je mond zich aan. Naarmate we ouder worden verliest de huid elasticiteit waardoor (verticale) lijntjes ontstaan, zeker als de huid droog is. Uit rietjes drinken en roken kunnen dit proces versnellen aangezien de lippen zich dan vaker aanspannen. Lippenstift is vaak gebaseerd op wax, waardoor deze ‘smelt’ op de lippen en in de verticale liplijntjes kan blijven hangen. Om dit te vermijden wordt aangeraden om een lipverzorging te gebruiken alvorens de lippenstift wordt aangebracht. Daarnaast is het belangrijk om ingrediënten te gebruiken die de lippen optimaal verzorgen. Sesamzaadextract herstelt en hydrateert de huid en vermindert ruwheid. Bioactief Indiase Gentiaanwortel versterkt de huidbarrière en minimaliseert lijntjes.  

“Mijn lippen verliezen volume!”

Na ons dertigste levensjaar neemt de hoeveelheid collageen af en verliezen we zo’n 1% collageen per jaar. Door deze biologische verandering is het logisch dat onze lippen aan stevigheid en volume verliezen naarmate we ouder worden. Het hydrateren van de lippen draagt bij aan het behouden van volume, dus zorg ervoor dat je voedende ingrediënten gebruikt zoals Karitéboter, Sesamzaadextract en Vitamine E, evenals hydraterende ingrediënten zoals Hyaluronzuur. Hydraterend Appel Extract en Dermalogica’s Geavanceerde Volume Technologie geven de lippen een zachtere look en ‘vullen’ fijne lijntjes en rimpels. Het regelmatig gebruiken van lipverzorging gedurende de nacht verbetert niet alleen de conditie van de lippen, maar vermindert en voorkomt ook huidveroudering van dit delicate gebied.