vitamine a speelt niet alleen een belangrijke rol bij groeiprocessen en het gezichtsvermogen, maar heeft ook een sterk verjongende en ontstekingsremmende werking op de huid.

MICRO-INKAPSELING VAN RETINOL 
Retinol heeft een zeer fragiele structuur: het verliest snel aan effectiviteit wanneer het in contact komt met externe factoren zoals zuurstof, licht en vocht. Om maximale effectiviteit van Retinol te garanderen, maakt Dermalogica gebruik van een geavanceerde micro-inkapseling technologie. Producten die geformuleerd zijn met deze technologie bevatten met Retinol gevulde microcapsules. Deze capsules zorgen ervoor dat Retinol op een gecontroleerde manier wordt afgegeven aan de huid. Dankzij deze technologie kan Retinol in de diepere huidlagen terechtkomen en gaat de werking van dit hoogactieve molecuul niet verloren na verloop van tijd.

Laatste innovatie 
Dermalogica’s meest recente op Retinol gebaseerde innovatie is Overnight Retinol Repair (ORR): een krachtige nachtbehandeling in de strijd tegen huidveroudering. De treatment, op basis van 0.5% micro-ingekapseld Retinol, stimuleert de aanmaak van collageen voor een stevigere huid. Daarnaast bevat het product krachtige peptides, een gestabiliseerde vorm van Vitamine C en een bio-energetisch Koperaminozuren-complex, die de huid hydrateren en verhelderen. Gebruik ORR is volledig te personaliseren dankzij de bijgeleverde Buffer Cream. Deze Buffer Cream zorgt ervoor dat de tolerantie voor Retinol op een gecontroleerde manier kan worden opgebouwd en de verhouding ORR/Buffer Cream kan worden aangepast aan je persoonlijke huidconditie en -behoefte. Let op! Overnight Retinol Repair stimuleert de celvernieuwing waardoor de epidermis dunner wordt en de huid gemakkelijker kan verbranden. Het is daarom noodzakelijk om de huid overdag te beschermen met een spf (minimaal factor 30)!