De huid rond de ogen laat het snelst lijntjes zien. Niet zo verwonderlijk want hier is je huid namelijk het aller dunst en heeft daardoor het meest te leiden. Daarnaast neemt je collageen aanmaak vanaf je 30e ook nog eens met 1% per jaar af. Om het aging proces rondom je ogen tegen te gaan is een goede oogcrème dus noodzakelijk.

UltraSmoothing Eye Serum

Dermalogica heeft 5 verschillende oogproducten in het assortiment die de tere huid rond de ogen dag en nacht beschermen tegen invloeden van buitenaf. De oogcrèmes voeden, hydrateren, verhelderen en verminderen de fijne lijntjes.

UltraSmoothing Eye Serum is mijn favoriet, het bevat namelijk een krachtige cocktail van ingrediënten die de strijd aangaan met de tekenen van huidveroudering terwijl het daarnaast enorm verzachtend en beschermend is voor je ogen.

De krachtige ingrediënten zijn;

Anti-aging ingrediënt Magnesium Ascorbyl Phosphate (MAP), dit is een in water oplosbare stabiele vorm van vitamine C, die al effectief is in lage dosering en in een neutrale pH waarde. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de collageen aanmaak gestimuleerd wordt voor vermindering van fijne lijntjes zonder dat de huid geïrriteerd raakt.

Een ander belangrijk ingrediënt is: Hexapeptide 11, dit ingrediënt wordt verkregen van gist en bestaat uit 6 aminozuren die de huid helpt te verstevigen, de elasticiteit verbetert en fijne lijntjes vermindert.

De werkende ingrediënten zijn natuurlijk het belangrijkst maar daarnaast ruikt het product ook erg lekker en voelt het heel fris aan op je ogen.