Om onszelf te beschermen tegen vrije radicalen, de nummer één veroorzaker van huidveroudering, is het belangrijk om voldoende anti oxidanten toe te voegen aan onze dagelijkse voeding.

Anti oxidanten zijn eigenlijk combinaties van vitaminen en mineralen. Deze vitamines zorgen voor een gezonde stofwisseling en helpen bij het uitscheiden en afvoeren van vrije radicalen. Vaak bevatten ze Vitamine C, Vitamine E, Seleen, Zink, Carotenoïden en Flavonoïden.
Wil je wat vaker antioxidanten toevoegen in je dagelijkse leven? Houd dan deze drie regels in je achterhoofd!

Regel 1: Eet veel groenten en fruit met felle kleuren en wissel de kleur zoveel mogelijk af.

Regel 2: Eet vaker noten (rauw), zaden en pitjes. Dit kan als tussendoortje, maar ook gemakkelijk door yoghurt, salades en zelfs als extraatje op je brood.

Regel 3: Wanneer je alcohol nuttigt, kies dan voor rode wijn of bier. En eet vaker pure chocolade (minimaal 70 procent cacao) als tussendoortje.

In pure chocolade zitten flavonoïden: krachtige anti oxidanten die veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. De stelregel is: hoe hoger het percentage cacao, hoe hoger de concentratie aan flavonoïden, hoe gezonder de chocolade.