Wist je dat veel werkzame ingrediëntenextracten in de producten van Dermalogica ook in eetbare vorm een positieve uitwerking hebben op je gezondheid? Enkele voorbeelden van dergelijke ingrediënten zijn Cranberry, Haver, Gember, Framboos en Groene Thee. Dermalogica’s tip? Zet ze op je boodschappenlijst en werk aan een goede huidgezondheid, vanbinnen en vanbuiten!

  • Cranberry: Cranberries zitten boordevol vezels en bevatten veel polyfenolen (krachtige antioxidanten). Bovendien hebben ze antibacteriële eigenschappen doordat ze bepaalde stoffen bevatten die het risico op infecties in het spijsverteringskanaal en de urinewegen verminderen. Hierdoor zijn cranberries perfect geschikt om een blaasontsteking te voorkomen en verhelpen. Verwerkt in huidverzorgingsproducten zorgt Cranberry-extract voor hydratatie en versterking van de huidbarrière.

  • Haver: Haver is echt krachtvoer. Het is zeer voedzaam en bevat veel vitamines en voedingsvezels, eiwitten, zink, magnesium en ijzer. Bovendien zorgen de langzame en complexe koolhydraten in havermout voor een efficiënte energielevering, waardoor er geen piek ontstaat in de bloedsuikerspiegel en je minder snel last krijgt van een snackattack. In verzorgingsproducten heeft haver een kalmerende en verzorgende werking. Daarom zit dit ingrediënt voornamelijk verwerkt in Dermalogica’s UltraCalming™ productlijn, speciaal geschikt voor de gevoelige huid.

  • Framboos: Frambozen hebben een zeer hoge ORAC-waarde en ze bevatten bovendien meer vezels dan ander rood fruit (zoals bosbessen en aardbeien). Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine C en E. Frambozenextract wordt in huidverzorgingsproducten gebruikt vanwege de hydraterende werking.

  • Gember: Gember is een wortelknol van de gemberplant met geneeskrachtige eigenschappen. Het bevordert de doorbloeding, voorkomt ontstekingen, neutraliseert vrije radicalen en reduceert vochtophopingen. In huidverzorging is gember een onmisbaar ingrediënt vanwege het herstellend vermogen en de ontstekingsremmende werking. Dit ingrediënt maakt daarom ook deel uit van het exclusieve UltraCalming™ Complex.

  • Groene Thee: Groene Thee boost het metabolisme, heeft een verkwikkende werking en een positief effect op de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk. Bovendien zit de thee bomvol antioxidanten die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. De antioxidanten hebben ook een positief effect op de huid, vandaar dat het een populair ingrediënt is in huidverzorgingsproducten. Naast ontstekingsremmend, werken de antioxidanten preventief op het ontstaan van rimpels, doordat ze huidbeschadiging door zonlicht kunnen voorkomen. Dit wordt ook wel het photoprotective-effect genoemd. 

ORAC: De hoeveelheid antioxidanten in voeding wordt uitgedrukt in ORAC-waarden (Oxygen Radical Absorbance Capacity). De dagelijkse hoeveelheid om je lichaam te voorzien is 3000-5000 ORAC-eenheden. 100 gram frambozen is goed voor 4882 ORAC-eenheden. Ter vergelijking: 100 gram kiwi bevat slechts 882 ORAC-eenheden.